altphoto.be

workshops

Zone Systeem zowel analoog als digitaal

Ik heb jarenlang het Zone Systeem van Ansel Adams bestudeerd en heb hier heel wat leerlingen in begeleid. Ik kan je op weg helpen met de basiskennis, je filmtesten en afdrukken.

En het Zone Systeem stopt niet na het analoge maar is in de digitale fotografie levend en wel en nu meer nodig als vroeger. Ook hier kan ik je op weg helpen naar betere resultaten.

De digitale workflow

Om herhaalbare resultaten te bekomen heb je een strakke digitale aanpak nodig van bij de opname tot het printen van de bestanden. Deze workflow moet altijd werken en de best mogelijke resultaten geven. Ik help je graag op weg om je eigen workflow te ontwikkelen of wil je graag mijn workflow aanleren.

Basis bewerkingen in Photoshop

Hoe begin ik te werken met een bestand in Photoshop? Ik help je graag op weg.

workshops

Kleurbeheer en Calibratie

Alles begint met een goede calibratie van camera (en objectieven), monitor en printer. Waarom en hoe doe ik dat? Ik sta klaar om je de juiste aanpak voor je kleurenbeheer uit te leggen en in de praktijk te tonen.

Oude fotografische technieken

Ik heb een jarenlange ervaring in de zogenaamde Altphoto Procédés, vooral Cyanotypie, Vandyck Brown, Zoutdruk en Gomdruk. Indien je wil starten maar door de bomen het bos niet meer ziet, help ik je graag verder.

Tentoonstellingen en projecten

Ik heb een jarenlange ervaring in het opzetten van en begeleiden van tentoonstellingen, graag stel ik mijn ervaring ter beschikking en help ik je verder van start tot finish. Tijdens mijn jaren als leerkracht heb ik talloze leerlingen geholpen bij het verwezenlijken van hun projecten, zowel de creatieve als technische kant met in achtneming van de praktisch problemen. Ga je starten met een nieuw project kom dan eens praten, je zal zien dat een ander paar ogen je verder helpt, met twee weet je immers meer dan alleen.

Digitaal album

Hebt u foto's van vrienden, kennissen, familie, evenementen en wilt u die bewerken en presentabel maken in de vorm van een digitaal foto-album, dan kan ik u daarbij helpen.< Voor meer informatie, mail mij